Средба на Маричиќ со австрискиот амбасадор Георг Вуцас
30 септември 2020

Министерот за правда Бојан Маричиќ денеска оствари средба со амбасадорот на Австрија во Република Северна Македонија, д-р Георг Вуцас. ...

Министерот Маричиќ упати писмо до европратеникот Франц Ромео
29 септември 2020

По повод писмото на европратеникот Франц Ромео во кое се изразува загриженост за непријатниот насилен инцидент против групата на Роми кој се случи неодамна, министерот за правда Бојан Маричиќ упати писмо. ...