19.02.2018
"Стратегијата за реформи во правосудниот сектор" главна тема на средбата меѓу Министерот за правда, г. Б. Салији и г.Т. Драшковиќ - Експерт од ЕУ
По изготвувањето на "Стратегијата за реформи во правосудниот сектор", една иницијатива на Министерството за правда со поддршка на експерти од областа на правдата, денеска министерот на овој ресор г. Билен Салији
повеќе
09.02.2018
Министерството за правда ќе го менува Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер
Денеска во Министерството за правда се одржа состанок на кој се утврди потребата за измени и дополнувања на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер.
повеќе
08.02.2018
Министерот за правда г. Bilen Saliji одржа состанок со претставници на ВИНПРО III проектот
Министерот за правда г. Bilen Saliji одржа состанок со претставници на ВИНПРО III проектот
повеќе
02.02.2018
Министерството за правда на РМ и Здружението на судиите на РМ, организираа стручна расправа за Законот за Судовите и законот За Судски Совет
Министерството за правда на РМ и Здружението на судиите на РМ, организираа стручна расправа за Законот за Судовите и законот За Судски Совет.
повеќе
02.02.2018
Jавна дебата по Предлог Законот за извршување и Предлог законот за нотаријат
Во просториите на Владата на Република Македонија, под раководство на Министерот за правда, г. Билен Салији, беше организирана јавна дебата по Предлог Законот за извршување и Предлог законот за нотаријат.
повеќе
01.02.2018
Министерот за правда, Билен Салији, денеска го пречека на протоколарна средба Комесарот за човекови права на Советот на Европа, г. Нилс Муижниекс
Денеска во просториите на Министерството за правда се оствари протоколарна средба меѓу Министерот за правда, г. Билен Салији и Комесарот за човекови права на Советот на Европа, г. Нилс Муижниекс
повеќе
Архива на новости
 
 

(c) Copyright 2005, Ministry of Justice of the Republic of Macedonia, Ul. Jurij Gagarin 15, 1000 Skopje, e-mail: contact@mjustice.gov.mk