Државен секретар
img

Датум на раѓање: 11.11.1979

Место на раѓање: Скопје, Република Македонија

Националност: Албанец

mail: ZulfiAdili@mjustice.gov.mk

ОБРАЗОВАНИЕ:

· 1999-2007: Државниот универзитет во Тетово; Правен факултет,

· 1994-1998: Гимназија „Зеф Љуш Марку„ – Скопје

 

АКТИВНОСТИ:

2001  – Член на Генералниот штаб на Ослободителна Народна Армија

2002  –  Основач и член на Здружението на ветераните на Ослободителната  

   Народна Армија

2002  – Политички активности поврзани со координацијата на Координативниот совет меѓу политичките партии  ПДП, ДПА, НДП и ОНА,

2002  – Основач и член на Генералниот Совет на Демократската Унија за Интеграција

2003  –  Курсеви за лидерство во УНДП

2015  –  Основач и Потпретседател на политичката партија „Унитети„

2016  –  Члена на Алијанса за Албанците

2017  –  Државен секретар во Министерството за правда

ВЕШТИНИ И СПОСОБНОСТ:

Компјутерски вештини: Microsoft Office, Microsoft Outlook, Macromedia Dreamweaver итн.

Социјални вештини: Соработка и комуникација во мултикултурна средина

Организациски вештини: вештини за управување и лидерство

Јазици:

· Албански (мајчин);

· Македонски, течно

· Хрватски, течно

· Англиски, добро

 

Работно искуство:

2014 – 2016: Пратеник во Собранието на Република Македонија

2011 – 2014: Генерален директор во Центарот  за управување со кризи

2008 – 2011: Заменик директор во Центарот за управување со кризи

2003 – 2006: Советник на Заменик-министерот за внатрешни работи

2007 – 2008: Советник на Градоначалникот на Општина Студеничани

Конференции


Книги