Средба на министерот Михајло Маневски со помошникот на Генералниот Секретар на НАТО г.Мартин Ердман  
     
 

15.11.2007

 
 

Министерот за правда Михајло Маневски денеска имаше средба  со висока делегација на НАТО предводена од помошникот на Генералниот Секретар на НАТО  г.Мартин Ердман.

Централно место во  дискусијата на денешниот состанок му беше дадено на процесот на реформи на правосудството , кој зазема  клучна улога во перспективата на Република Македонија за добивање покана за членство во НАТО.

Министерот Маневски  информираше  за текот на реформите, постигнатиот напредок на ова поле и отворените прашања со планови за нивно надминување, за што во дискусија поттикна интерес кај присутните, особено кај г. Ердман.

 Министерот Маневски ги увери присутните дека Министерството за правда и Владата на Република Македонија ги преземаат сите потребни чекори во рамките на негова надлежност, за  испраќање добри весто до НАТО со цел добивање покана за членство.

Министерот Маневски истакна дека  реализацијата на волјата на повеќе од деведесет проценти од граѓаните на Република Македонија  е земјата да стане полноправна членка на Алијансата. 

 
     
   
  Врати се назад   |   Архива на новости  
 
 

(c) Copyright 2005, Ministry of Justice of the Republic of Macedonia, Ul. Jurij Gagarin 15, 1000 Skopje, e-mail: contact@mjustice.gov.mk