Ministri Saliji dhe z.McNeil këshilltar juridik i SHBA-ve shprehën gatishmërinë për bashkëpunim në implementimin e reformave në sferën e gjyqësorit  
     
 

21.02.2018

 
 

Ministri Saliji sot priti në takim zyrtarë këshilltarin juridik nga ambasada e SHBA-së në Shkup z. John McNeil.

Saliji falenderoi z.McNeil për vizitën dhe ndihmën e ofruar nga Shteti Amerikan , si dhe informoi për hapat e ndërmarrë nga Ministria e drejtësisë në drejtim të implementimit të reformave në sektorin e jurisprudencës.

Ministri gjithashtu informoi z.McNeil ndryshimet e fundit të ligjit për gjykata dhe këshillin gjyqësorë , ligji për prokurori publike dhe këshillin e prokurorëve , plotësimi dhe ndryshimi i kodit penal dhe ligjit për procedurë penale.

Temë e bisedës gjithashtu ishte edhe instailimi i paisjeve për audio dhe video inçizime nëpër sallat e gjykatave.

Ministri Saliji informoi për instalimin e paisjeve që planifikohet të instalohet në Gjykatën Themelore Shkupi 1 , për të cilën është filluar procedura e tenderit , si dhe për instalimin që do të bëhet në bashkëpunim me Këshillin Gjyqësorë në gjykatat me kompetenca të zgjëruara nëpër gjith teritorin e Maqedonisë.

z.McNeil u zotua se do të jetë në ndihmë të Ministrisë së Drejtësisë së Maqedonisë për të gjitha projektet që ndihmojnë procesin integrues të vendit.

Të dy palët u dakorduan për bashkëpunim të vazhdueshëm, si dhe të shkëmbejnë përvojën në këtë sferë.

 
     
   
     |   Arkivi i risive  
 
 

(c) Copyright 2005, Ministry of Justice of the Republic of Macedonia, Ul. Jurij Gagarin 15, 1000 Skopje, e-mail: contact@mjustice.gov.mk