Министерката за правда Рената Дескоска на Министерски форум за правда и внатрешни работи ЕУ – Западен Балкан

04.10.2018 Новости-М

Mинистерката за правда Рената Дескоска денеска и утре учествува на Министерскиот форум за правда и внатрешни работи ЕУ - Западен Балкан, кој се одржува во Тирана, Република Албанија, под покровителство на Австриското претседателство со Европската Унија.

 

Првата сесија на која ќе учествува министерката  Дескоска е “Јакнење на владеењето на правото – унапредување на стандардите во судството. Во фокусот на оваа сесија ќе бидат ефикасноста и квалитетот на правосудниот систем. 


“Влијанието на реформите во правосудството врз ефикасноста, квалитетот и независноста на правосудните системи – индикатори за мерење на напредокот
, е втората сесија на која ќе учествува министерката Дескоска, а во чиј фокус ќе бидат следењето на влијанието на реформите во правосудството.

 

  

 

 

Со почит,

 

Министерство за правда

Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Архива на новости