Министерката за правда Рената Дескоска се сретна со Метју Палмер, заменик помошник државен секретар на САД за Европа и Евроазија

22.10.2018 Новости-М

 

Министерката за правда проф. д-р Рената Дескоска денес имаше средба со заменик помошникот државен секретар на САД за Европа и Евроазија, Метју Палмер, кој престојува во работна посета на Република Македонија.

На средбата се дискутираше за реформската агенда на Министерството за правда, а во фокусот на средбата беа реформите за борбата против корупцијата, како и измените на законите кои следуваат во наредниот период, од кои се очекува да ја зајакнат и гарантираат независноста, самостојноста и непристрасноста на судството.

 

 

 

Со почит,

 

Министерство за правда

Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Скопје
<ноември 2018>
повтсрчепесане
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Архива на новости