Демант

01.11.2018 Новости-М

Почитувани,

 

Министерството за правда најостро ги демантира лажните вести објавени во дел од медиумите со наслов „Дескоска потврди, АСНОМ ќе се брише од Преамбулата на Уставот“, а ваквите наслови се невистинити, злонамерни и манипулативни.

 

Министерката за правда Рената Дескоска, во ниту еден момент од денешната изјава за медиумите не споменува за бришење на АСНОМ од Преамбулата на Уставот. Таква или слична изјава министерката за правда Рената Дескоска нема дадено и очигледно е дека станува збор за лажна вест.

 

Точната изјава на министерката Дескоска можете да ја погледнете на врската во прилог:  


Со почит,

 

Министерство за правда

 

Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Архива на новости