Министерката Дескоска се сретна со шефот на Набљудувачката мисија на ОБСЕ/ОДИХР Корин Јонкер

05.04.2019 Новости-М

Министерката за правда проф. д-р Рената Дескоска се сретна со делегација на Мисијата за набљудување на Претседателските избори 2019 ОБСЕ/ОДИХР, предводена од шефот на мисијата г-ѓа. Корин Јонкер.

 

На средбата се водеше разговор околу законската рамка која го уредува спроведувањето на претседателските избори. Министерката Дескоска истакна дека Минситерството за правда стои на располагање на Набљудувачката мисија на ОБСЕ/ОДИХР, и изрази подготвеност да ги имплементира препораките на ОДИХР.

 

 

Со почит,

Министерство за правда

 

Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Скопје
Архива на новости