Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Стразбур
<септември 2021>
повтсрчепесане
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Средба Маричиќ-Менгини во Стразбур: Новиот Закон за потекло на имот ќе се испрати на мислење до Венецијанската комисија

 Министерот за правда Бојан Маричиќ во рамките на својата работна посета на Стразбур оствари средба со првите луѓе на Венецијанската комисија. На состанокот со секретарката на комисија Симона Граната-Менгини беше повторено дека мислењата кои ги дава Венецијанската комисија се од исклучително големо значење за земјата со цел на подобрување на текстот на законите.

 
По средбата во изјава на МИА, Маричиќ кажа дека неколку нови закони ќе бидат испратени на мислење до комисија.
-Имавме многу важна средба со претставниците на Венецијанската комисија на која разговаравме за законите кои веќе се испратени до нив на мислење, но и за оние кои наскоро ќе ги пратиме, како што е Законот за потекло на имот, но и Кривичнот законик и Законот за кривична постапка. Нивното мислење многу ни значи со цел да направиме подобри и поквалитетни закони, изјави Маричиќ за МИА.
 
Со почит,
Министерство за правда

Претходна

Маричиќ во Стразбур ја потпиша Конвенција за борба против фалсификување лекови и Протоколот 16

Следна

Маричиќ: Со многу труд решаваме децениски проблеми во правосудството, резултатите доаѓаат