Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Шибеник, Хрватска

Билатерална средба на министерот Тупанчески на регионалната конференција во Шибеник со министерот за правда на БиХ, Јосип Грубеша

Во рамките на Регионалната конференција во Шибеник, Република Хрватска, двајцата министри изразија задоволство од одличната соработка меѓу двете земји во делот на примената на повеќе билатерални договори со кои е целосно регулирана меѓународната правна помош меѓу двете држави.

Министрите за правда ја нагласија досегашната соработка како значајна основа за проширување и подобрување на рамката на истата меѓу двете земји преку активности на размена на искуства и најдобри пракси во повеќе области од надлежност на министерствата, а особено во делот на подготовката на националните стратешки документи и обезбедувањето имплементација на активностите предвидени со реформските процеси со правосудствата на РСМ и БиХ


Претходна

Тупанчески на Регионална конференција во Шибеник:Интегритетот е еден од најефективните механизми за спречување на корупција

Следна

Билатерална средба на министерот Тупанчески со шефот на Секретаријатот на Регионалната антикорупциска иницијатива, Десислава Готскова во Шибеник, Р Хрватска