Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Скопје

Министерот за правда Никола Тупанчески ги прими на разговор претставниците на Независниот синдикат на судската полиција

 Министерот за правда Никола Тупанчески ги прими на разговор претставниците на Независниот синдикат на судската полиција на која беше информиран за барањата на судската полиција за зголемување на платата за 15%. 

Договорено е најдоцна до крајот на неделата  да се воспостави комуникација со Министерството за финансии околу обезбедувањето на финансиски средства. 

Министерството за правда ќе стори се што е во негова надлежност за подобрување на  материјалната состојба на вработените во судската полиција.


Претходна

Министерот за правда Тупанчески во посета на затворот Куманово, Основен суд Куманово и ОЈО Куманово

Следна

Средба - Министерот за правда Никола Тупанчески со Директорот на Агенцијата за управување со одземен имот, Фатон Асани