Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Скопје

Средба - Министерот за правда Никола Тупанчески со Директорот на Агенцијата за управување со одземен имот, Фатон Асани

Министерот за правда  Никола Тупанчески денеска одржа работна средба со Директорот на Агенцијата за управување со одземен имот, Фатон Асани. На средбата се разговараше за подготовките за измените на Законот за управување со конфискуван имот, имотна корист и одземени предмети во кривична и прекршочна постапка.

 

Основните причини за изготвување на законските измени се во насока на надминување на проблемите кои се јавуваат во пракса, а се однесуваат на управувањето со конфискуван имот, имотна корист и одземени предмети во кривична и прекршочна постапка, како и овозможување функционално работење на Агенцијата за управување со одземен имот.

Претходна

Министерот за правда Никола Тупанчески ги прими на разговор претставниците на Независниот синдикат на судската полиција

Следна

Тупанчески:На бизнисот му се потребни стабилно и превидливо деловно опкружување, независно и транспарентно судство