Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Скопје

Лога се сретна со претставници на Меѓународната фондација за изборни системи ИФЕС

 

Министерот за правда Кренар Лога денеска се сретна со претставници на Меѓународната фондација за изборни системи ИФЕС. На средбата се разговараше за изборните реформи и неопходноста од вклучувањето на невладините организации, маргинализираните групи во подготовката на нов Изборен Законик како и ангажирање на домашни и меѓународни експерти во целиот процес.
 
Со почит,
Министерство за правда

Претходна

Средба Лога-НДИ (Национален демократски институт)

Следна

Комисијата за употреба на имиња на личности даде негативно мислење за употреба на името Иван Михајлов поднесено од здружението Културен Центар „Иван Михајлов“ - Битола