Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Скопје

Лога се сретна со претставници на РАИ-регионална антикорупциска иницијатива

 
На средбата со шефот на Секретаријатот на РАИ, Десислава Готскова се разговараше за интензивирање на соработката, исполнетите обврски на Министерството за правда во РАИ, законската регулатива.
 
Министерот за правда Кренар Лога ги информираше претставниците на РАИ за тековните активности, процесот на дигитализација, интероперабилноста на правосудните институции, автоматската распределба на предметите.
 
РАИ ги истакна областите на кои работат, приоритетите во идниот период како што се заштитата на укажувачи, конфискацијата, финансиските истраги , корупција во областа на безбедноста. 
 
Соработката со институционалните мрежи ќе продолжи и во наредниот период.
 
Со почит,
 
Министерство за правда

Претходна

Лога-Гарсија: Шпанија ќе ја интензивира соработката во делот на реформите во правосудството и владеење на правото

Следна

Покана за брифинг