Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Скопје

Соопштение

Министерот за правда, Кренар Лога, ке испрати со писмо до Председателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, во која ке побара да свика седница на Советот за Безбедност. На оваа седнива министерот Лога ке побара да се разгледа состојбата во затворите во земјава и состојбата со над 2.800 осудени лица со упатен акт, кои не ја одлежуваат казната поради недостиг на простор а кои преставуваат потенцијална опасност за целото општество и можноста досегашните дела да им застаруваат и со тоа да се охрабрат истите да ги повторат.

 

Посебно писмо, Министерот Кренар Лога ке испрати и до Министерот за Внатрешни Работи и директорите на АНБ и АР, каде ке се побарат истите информации.


Претходна

МП формира работна група за реформа на Судскиот Совет

Следна

Трета седница на работната група за реформи во изборното законодавство