Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Анкара, Република Турција
<февруари 2024>
повтсрчепесане
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Лога го посети Големото народно собрание во Турција

Министерот за правда Кренар Лога се сретна со Делегацијата предводена од Претседателот на Големото народно собрание на Турција, Проф. др Нуман Куртулмуш и високи претставници од Меѓупарламентарното пријателство Турција-Северна Македонија.

Средбата беше искористена за размена на искуства, законодавните агенди на двете држави како и продлабочување на меѓународната соработка.

Претходна

Лога и Тунч во Анкара разговараа за екстрадиција на Палевски

Следна

Соработката меѓу Уставните судови на Северна Македонија и Република Турција е од големо значење за заштита на човековите слободи и права.