Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Загреб, Хрватска

Мадиќ-Банчук во Загреб: Даваме поддршка на враќање на мирот во Украина и заштита на меѓународниот поредок.

Заменик на министерот за правда, Викторија Мадиќ Аврамовска оствари билатерална средба со заменик на министерот за правда на Украина, Олександр Банчук, на маргините на Меѓународната конференцијата ,,Иднината на проширувањето на ЕУ: Правосудство и темелни права”,која се одржа во Загреб.

 
Република Северна Македонија и Украина треба да работат на реформи и да се соочат со сите предизвици на патот кон ЕУ.
 
Да обезбедиме мирен соживот и соработка меѓу народите од двете држави.

Претходна

Хрватска ќе го помогне евринтегративниот пат на нашата земја.

Следна

Внимателно да се следат ризиците за појава на корупција и да се преземет мерки за нивна превенција