Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk

Министерот за правда Игор Филков упати честитка до aмбасадорката на САД , Н.Е. Анџела Прајс Агелер по повод 4 Јули, Денот на независноста на Соединетите Американски Држави.

 Министерот за правда Игор Филков упати честитка до aмбасадорката на САД , Н.Е. Анџела Прајс Агелер по повод 4 Јули, Денот на независноста на Соединетите Американски Држави.

 
,,Благодарност за силната и континуирана поддршка за консолидирање на мирот, демократијата и стабилноста во регионот, како и за остварување на стратешките надворешно-политички цели на Република Северна Македонија.
 
Да го негуваме и понатаму големото пријателство, заеднички да се справуваме со сериозните предизвици на денешнината и партнерски да работиме на создавање подобра иднина, мир и развој.
 
Односите и соработката со САД и натаму остануваат да бидат највисок приоритет на нашата држава преку унапредување на пријателството и одржување на континуиран политички дијалог”,пишува во честитката.

Претходна

Филков -Агелер:Поддршка за реформите во правосудството и забрзување на евроинтегративниот процес

Следна

Средба Филков-Коцевски