Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Скопје

Доделувања на Уверенијата за положен правосуден испит за априлска испитна сесија 2024

 Државниот секретар м-р Мухамед Точи ги додели Уверенијата за положен правосуден испит за априлска испитна сесија 2024.


Претходна

Конститутивна седница на Советот за следење на имплементацијата на Развојната Секторска Стратегија за правосудство (2024 – 2028)

Следна

Министерот за правда Кренар Лога испрати писма до Делегацијата на ЕУ во Северна Македонија, до амбасадите на САД, Германија , Франција, Холандија и Белгија, до мисијата на ОБСЕ во Скопје,Програмската Канцеларија на Советот на Европа во Скопје , до Стејт Департментот преку Амбасадата на САД во РСМ и до Европската Комисија во Брисел, во кое изразува загриженост за најавите на парламентарното мнозинство дека подготвуваат пакет закони со кои ќе се распуштат двете уставни и независни категории-Судски